De Groene Bak

De laatste tijd heb ik veel gewerkt aan het project De Groene Bak wat ik samen met een vriendin van mij, Laurette Levi, organiseer. Al een tijd lang wilden we samen een project doen en na veel brainstormwerk kwamen we erachter dat we allebei duurzaamheid een heel interessant onderwerp vinden waar we allebei in het dagelijks leven ook veel mee bezig houden. Zo vind ik zelf bijvoorbeeld spullen maken van gerecycled materiaal erg leuk, kijk ik bewust naar mijn eten (ik ben vegetariër en het liefst ik eet ik het meest biologisch) en houdt erg van de natuur.

Na het kiezen van een thema moesten we beslissen waar we ons project zouden gaan uitvoeren. Beiden zijn we al jaren actief als vrijwilliger bij cultureel poppodium De Bakkerij in Castricum. De Bakkerij is zelf ook veel bezig met recycling (bijv. dingen bouwen van gebruikt hout) en daarom kozen we ervoor om het project bij De Bakkerij uit te voeren. We stelden een goed plan op en vroegen een subsidie aan bij jongerenfonds Youth in Action die we een paar maanden later ook toegezegd hebben gekregen. We konden toen eindelijk beginnen het met project!

Ondertussen zijn we al een aantal weken verder en hebben al een aantal leuke evenementen gehad en ook veel nieuwe dingen in de planning staan. Zo hebben een samenwerking opgezet met Transition Towns Castricum waarmee we een succesvol Repair Café hebben georganiseerd en komende week ook een Kleding Ruil Event in de planning hebben staan. Ook hebben we een reeks Crafting Nights georganiseerd waarvan er al drie hebben plaats gevonden waarbij we ons bezig hebben gehouden met het maken van ons eigen papier en het maken van linosnedes om uiteindelijk van deze samen onze eigen posters te kunnen drukken. In de planning staan nog Crafting Nights waarbij we aan de slag gaan met het maken van sieraden en lampen van gerecycled materiaal. Ook kwamen er een aantal leuke workshops en een filmavond aan waar ik erg naar uit kijk. En verder willen we ook De Bakkerij zelf op een duurzame manier gaan aankleden. Leuk leuk leuk! Kijk voor meer informatie over de leuke dingen die er aan zitten te komen op facebook.com/DeGroeneBak.

Naast het organiseren van al deze evenementen zijn we ook een weblog begonnen waarbij we met een groep mensen gaan bloggen over verschillende onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid. Hiervoor hebben we eerst een workshop Bloggen gevolgd die erg leerzaam was. Zoals jullie wel zien ben ik met mijn blog weer over gegaan op Nederlands omdat ik me hier in beter kan uitdrukken en ook omdat mijn doelgroep vooral in Nederland zit. Een goede les was dat je met je blog niet iedereen hoeft te ‘pleasen’. Schrijf gewoon waar je zin in hebt en kies onderwerpen die bij je passen. Ik wil dus ook meer uitgebreidere stukken gaan schrijven over dingen die mij interesseren zoals de veranderingen in de muziekindustrie en andere dingen die mij interesseren en inspireren.

Voor de blog over duurzaamheid had ik gelijk al veel inspiratie opgedaan via verschillende websites over duurzaamheid, interessante initiatieven maar ook mijn eigen dagelijks leven. Ik ben pas een Makkelijke Moestuin begonnen waar ik een aantal blogposts over heb geschreven. Ook kwam ik op Etsy veel interessante Nederlandse shops tegen die spullen maakten van gerecycled materiaal. Verder heb ik nog blogs in de planning over het weggooien van voedsel, het gebruik van plastic en kunstprojecten van gerecycled materiaal. Genoeg inspiratie dus! Willen jullie de blogs lezen die ik geschreven heb hierover? Ga dan naar degroenebak.vriendenvandebakkerij.nl. Ook zijn hier natuurlijk veel leuke blogs te lezen van de andere mensen met wie ik het project uitvoer.

1Pingbacks & Trackbacks on De Groene Bak

Leave a Reply