Puzzelen met stillevens

Stillevens… tijdens mijn fotografiestudie op de kabk was dit niet een van mijn favoriete onderwerpen. Niet bij elkaar passende spullen op een leuke manier bij elkaar zetten met een leuk lampje. En altijd was het weer of te veel spullen of te weinig, te dicht op elkaar of te ver weg, te rommelig of te strak. Ik vond het altijd een moeilijk oplosbare puzzel. Maar de laatste tijd las ik veel tijdschriften zoals 101 Woonideeen en de Flow waarin toch wel erg mooie beelden stonden van knap gestylede mooie vaasjes en interieurs. Toen begon het op een of andere manier toch weer te kriebelen om iets te doen met stillevens. Dus ik zocht een aantal leuke voorwerpen uit mijn huis bij elkaar en ging aan de slag met een simpele opstelling. Nog steeds erg lastig, veel schuiven want een centimeter verschil kan scheelt al. Ik weet niet of helemaal tevreden ben met het resultaat maar het is in ieder geval een begin. Hierdoor heb ik in ieder geval wel weer inspiratie gekregen om stillevens te maken die wat minder ‘standaard’ zijn. Zo heb ik nu al plannen om theekopjes op te hangen in bomen of surrealistische landschappen te maken van borden, bestek en papier. To be continued..

DSC_4718

DSC_4750

DSC_4724

DSC_4729

Leave a Reply