Ik lees: 30 second theories

Deze categorie heette voorheen ‘Reading’. Hier laat ik zien welke interessante boeken en tijdschriften ik  op dit moment aan het lezen ben.

Ik lees nu: ’30 second theories’ uit de ’30 seconds’ series van uitgever ‘Icon Books’. Ik heb dit boek gekocht in de winkel van de Saatchi Gallery in London. In die galleryshop hadden ze superveel leuke boeken en gadgets waaronder dit boek.

Mijn vriend Thomas weet veel van wetenschap. Hij heeft scheikunde gestudeerd, leest van die wetenschapsblaadjes en vind het ook gewoon interessant. Tijdens het kijken naar programma’s op discovery channel of het lezen van zo’n tijdschrift komt hij vaak met verhalen waarom die en die theorie zo interessant is. Maar vaak snap ik de basis al niet waardoor de rest van zijn verhaal al helemaal niet meer te begrijpen is voor mij. Niet dat ik het niet interessant vind, dat vind ik juist wel. In 6vwo wilde ik samen met mijn vriendin Laura ons profielwerkstuk over Quantum Mechanica doen. Dit idee hebben we toen maar laten vallen toen we keihard werden uitgelachen door onze natuurkunde leraar die dit onderwerp veel te moeilijk vond voor ons. Dat is dan ook het probleem met waarom ik veel wetenschappelijke theorieën niet goed snap: de uitleg is altijd lang, moeilijk en niet door heen te komen. Daarom vond ik dit boek zo interessant. Zoals de titel al zegt: In slechts 30 seconden (afhankelijk van je leestempo natuurlijk) worden verschillende bekende theorieën in verschillende categorieën uitgelegd.

Dus hopelijk kan ik na het lezen van dit boek ook meepraten met Thomas en zijn wetenschapsprogramma’s. En als ik dan later ook nog met zijn scheikunde blaadjes wil bijblijven kan ik altijd nog ’30 second elements’ lezen waarin alle belangrijke scheikundige elementen worden uitgelegd.

Meer informatie over de ’30 seconds’ serie is te vinden op de site van Icon Books. www.iconbooks.net/?s=30-second

30-second-theories-1-30-second-theories-976x976

Leave a Reply