Films: Enemy of the State, God Bless America & Klovn

Ik heb al een tijdje veel films op mijn lijstje staan die ik ook nog eens wil zien. Nu Netflix in Nederland kwam besloten we een proefabonnement te nemen en we hebben dit weekend gelijk al drie films gekeken! Jammer genoeg zijn niet alle films die ik nog eens wil zien beschikbaar bij het standaard abbonement op Netflix (dan moet je meer gaan betalen) maar ik kan in ieder geval veel goedkoper veel meer films zien dan je bij die gierige knakkers van de Videoland hier in het dorp kan huren. Ik wil graag met jullie delen welke films ik gezien heb dus ik heb vanaf nu een nieuwe categorie op mijn blog: “Films”. Ik begin gelijk met de films die ik afgelopen weekend gezien heb:

Enemy of the State 1
Enemy of the State
Enemy of the State gaat over een aantal personen die door toevalligheden als ‘gevaarlijk’ worden gezien door de National Security Agency. In de film blijkt dat je echt voor de kleinste dingen ineens als vijand van de staat gezien kan worden. Iets wat in de werkelijkheid ook gebeurd als je weer eens op het nieuws hoort dat er een familie afgeluisterd werd vanwege het noemen van woorden die mogelijk te maken zouden kunnen hebben met terrorisme. Gebruik de woorden Afghanistan, backpack en een of ander schoonmaakmiddel en de alarmbellen gaan gelijk al af bij de NSA. In de film overkomt zoiets dergelijks advocaat Robert Clayton Dean. De NSA gebruikt, zonder dat de nieuwe telecommunicatiewet erdoor was, gewoon alle middelen om elk klein dingetje van je af te luisteren. Een bizarre achtervolging volgt waarin blijkt dat de NSA eigenlijk gewoon ‘eng’ is omdat ze buiten alle wetten om te werk gaan. Soms lijkt het onwerkelijk maar het nieuws van de laatste tijden laat zien dat deze praktijken gewoon werkelijkheid zijn. Een erg goede film waar je constant op het puntje van je stoel zit.
Cijfer: 8

godblessamerica
God Bless America
Toen ik de beschrijving van deze film las, leek het me een echt slechte actie film zonder verhaallijn. Het tegendeel bleek want het bleek echt een goede film te zijn! Frank is een gescheiden man die een huis woont met als buren een asociale buurman, een kibbelende vrouw en een krijsende baby. Hij brengt zijn vrije tijd vaak door voor de tv, ook al vindt hij de programma’s verschrikkelijk. Frank ergert zich dood aan het feit dat de Amerikaanse samenleving zo erg achteruit gaat en alleen maar oppervlakkigheid laat zien. Op tv worden verwende nesten uitgelicht die een verjaardagsfeestje van tienduizenden dollars willen, mensen die niet kunnen zingen belachelijk gemaakt en reality-stars die alleen maar aan het bekvechten zijn. Frank is het allemaal zat, Amerika is niet de Amerika meer die het ooit was. Frank besluit er iets aan te doen, ontmoet toevallig de jonge Roxy die het met Frank’s idee├źn eens is en ook wel eens wat actie wil zien, en dan.. tsja.. dat ga ik niet verklappen, daarvoor moet je de film toch echt zelf kijken. Want het is een erg goede film over het huidige oppervlakkige America en er komt ook nog een flinke portie, soms wat hilarische, actie in voor.
Cijfer: 7,5

klovn
Klovn – The Movie
Deze Deense film gaat over twee mannen, Frank en Casper, die op een kano tocht gaan. Niet om de natuur te zien, maar om vrouwen te versieren. Dit vertellen ze natuurlijk niet aan hun vrouwen. Dan blijkt vlak voor vertrek dat Frank’s vrouw zwanger is. Ze twijfelt of ze de baby moet houden omdat ze Frank geen goed vaderfiguur vindt. Frank en zijn vrouw moeten die week babysitten op Bo, het kind van een bevriend stel die op hun Honeymoon is. Frank besluit Bo mee te nemen op hun kano trip om te bewijzen dat hij een goede vader is en dit kan natuurlijk alleen maar fout gaan.. Het is een grappige film, niet zo hilarisch als de reviews zeggen, maar toch soms wel echt tenenkrommend wat Frank en Casper nou weer overkomt. De film komt wat traag op gang maar als de mannen eindelijk in hun kano zitten is het een leuke grappige film.
Cijfer: 6

Leave a Reply