Series: Derek & Continuum

Ik ben de afgelopen tijd een aantal nieuwe series gaan volgen nu we een Netflix abonnement hebben en ben gelijk helemaal verslaafd! Van Derek heb ik in twee dagen het complete seizoen gekeken en Continuum is ook een serie waar je verslaafd aan raakt:

derek_2466976b
Derek
Derek is een Britse TV-serie die zich afspeelt in een klein verpleegtehuis waar Hannah de hoofdverpleegster is. De andere verplegers zijn vrijwilligers, waaronder klusjesman Dougie, alcoholist Kev en hoofdpersoon Derek. Derek is helemaal toegewijd aan zijn werk, geeft veel om de oude mensen en om Hannah. Maar Derek is zelf ook niet helemaal 100%. Hij is niet al te slim, heeft een aantal gekke trekjes en zegt altijd wat hij vind maar hij heeft ook een hart van goud. In deze serie volg je het leven in het verpleegtehuis. Er gebeuren normale dingen maar mensen zoals Derek maken deze momenten grappig, ontroerend en interessant. De serie is gefilmd alsof het een documentaire is, zoals ook bij de serie The Office is gedaan. Dit is wel logisch want de persoon die Derek speelt is de maker van The Office en Derek. Behalve series maken is het ook een erg goede acteur. Derek is een humoristische serie die dicht bij het echte leven staat met humor maar ook veel leerzame emotionele momenten.
Cijfer: 7

continuum
Continuum
Sinds aflevering 1 ben ik helemaal verslaafd. Het verhaal blijft spannend en ik wil constant verder kijken. Continuum begint in de toekomst, in 2077, waarbij een groep terroristen ter dood veroordeeld is. Tijdens de laatste seconden gaat het fout, de groep heeft een tijdreis-apparaat naar binnen gesmokkeld en wordt 60 jaar teruggezapt. Het enige wat ze niet gepland hadden is dat Protector (soort politieagent) Kiera Cameron ook mee getrokken wordt. De terroristen groep, Liber8, heeft in het verleden grootste plannen om de toekomst naar hun hand te zetten. Met hun kennis van de toekomst en ervaring van de verschillende leden (waaronder ex-militairen en een arts) zetten ze acties op om grote bedrijven onderuit te helpen zodat zij hun macht verliezen. Ze betrekken hierbij verschillende groepen die ook actie tegen de grote bedrijven voeren om zo met een grote groep activisten de toekomst op een gewelddadige manier naar hun hand te zetten. Ondertussen ontdekt Kiera dat haar hightec pak contact maakt met een jonge intelligente hacker Alec Sadler. Keira komt door een serie van omstandigheden en acties die te maken hebben met Liber8 bij de politie van Vancouver. Zonder door te laten schemeren dat ze uit de toekomst komt, helpt ze met haar kennis en technologie de politie om Liber8 voor te zijn. Ook de hulp van Alec komt hier goed bij te pas want hij heeft toegang tot wegen waar de politie niet zomaar bij kan. De serie is heel spannend en doet je ook denken aan de paradox van tijd reizen. Wat gebeurd er als je je ouders in het verleden dood gaan, verandert de toekomst dan, blijf je als tijdreiziger dan nog wel bestaan? En wat als je iets veranderd in het verleden, verandert dit de toekomst of was de toekomst al veranderd en had al rekening gehouden met de verandering die jij hebt gedaan?
Cijfer: 10

Leave a Reply