Films: Shawshank Redemption, Iron Sky, Office Space, Despicable Me 2 en Adventureland.

Ik heb de laatste tijd weer een aantal films gekeken:

Shawshank_Redemption_074
Shawshank Redemption
De film speelt zich af in de jaren 40 en 50. Bankier Andy Dufresne is veroordeeld vanwege het vermoorden van zijn vrouw en haar minnaar. Zelf claimt hij dit niet gedaan te hebben maar al het bewijs is tegen hem. Hij komt te zitten in de Shawshank State Prison waar hij al vrij snel vrienden wordt met Red. Het leven in de gevangenis is hard maar Andy verliest niet de hoop. Zijn kennis van de bankenwereld komt hem soms goed te pas. Andy helpt een aantal bewakers en de directeur maar keert dit later in zijn voordeel. Ik zal verder niet te veel verklappen over het plot. Het is een erg goede film en zeker waard om te kijken.
Cijfer: 8

The movie Iron Sky wallpapers 1280x800 (14)
Iron Sky
Afgelopen weekend heb ik deze film voor de derde keer gekeken tijdens een filmavondje. Het is en blijft een goede en grappige film. Houdt je van een beetje sci-fi en humor? Dan moet je deze film echt zien. De film begint recht voor zijn raap zonder lange intro’s en geheimzinnigheid: Een ruimteschip van de Amerikanen (gebruikt als promotiestunt voor de nieuwe president) landt op de donkere kant van de maan en vindt gelijk iets wat ze daar nooit verwacht hadden: een nazi-basis. De nazi’s hebben in de tijd van de tweede wereldoorlog in het geheim een basis op de maan gebouwd. De vondst van de basis gaat natuurlijk gelijk fout want de nazi’s zien dit als een aanval vanuit de aarde en zetten zelf de invasie in. De film combineert actie met humor en historie met huidige politieke kwesties. Het is geen comedie maar ook geen actiefilm, het is gewoon Iron Sky. Echt een aanrader!
Cijfer: 9

office-space
Office Space
Tijdens de filmavond waarop we Iron Sky keken hebben we daarna ook nog Office Space gekeken. Zelf had ik deze film al gezien maar de rest nog niet dus die moesten we echt kijken! Office Space is een hilarische film over een doodnormaal kantoor. Zo’n kantoor waar je eigenlijk nooit zou willen werken. Met niet-werkende printers, vervelende collega’s, cubicals en een baas die zeurt over formuliertjes en overuren. Na een reorganisatie besluit kantoormedewerker Peter Gibbons dat hij er genoeg van heeft en samen met een aantal collega’s bedenkt hij een plan om het bedrijf geld afhandig te maken. Echt een grappige comedie en echt een aanrader om eens te kijken.
Cijfer: 7,5

Despicable-Me-2-3D-Animation-1
Despicable Me 2
Nog een film die we tijdens de filmavond keken: Despicable Me 2! De gele wezentjes zijn weer terug en ook Gru met zijn grappige accent. Gru wordt gestrikt door de Anti-Villain League om samen met de ietswat gestoorde Lucy een crimineel te ontmaskeren die een mutagen gestolen heeft uit een lab en hiermee de wereld wilt veroveren. Deel 2 is bijna net zo leuk als Deel 1. Vooral de grappige gele wezentjes met hun eigen brabbeltaaltje brengen veel humor en ook de geniale opmerkingen van de jonge Agnes zijn weer leuk.
Cijfer: 8

03adve600
Adventureland
James heeft zin in zijn toekomst, hij gaat naar Europa en daarna gaat hij in studeren in New York. Tot het nieuws komt dat zijn vader ineens een grote tegenvaller heeft op het werk en het spaarpotje voor James niet meer gebruikt kan worden. James’ zomer valt in duigen nu hij, in plaats van zijn bezoek aan Europa, als bijbaantje moet werken in pretpark Adventureland. Gelukkig voor James blijkt het werk in het pretpark iets minder zwaar nu hij nieuwe vrienden en zelfs een nieuw vriendinnetje heeft gemaakt in het park. Het is een leuke film die over het leven van normale tieners gaat in een kneuterig pretpark. Ik had iets meer (slechte) humor verwacht en iets minder zoetsappigheid (James en zijn vriendinnetje Em) maar toch is het wel een leuke film.
Cijfer: 5,5

Leave a Reply