Films: Django Unchained, Deja Vu en The Truman Show

Ik heb de laatste tijd weer heel wat films gekeken maar liep een beetje achter met mijn blogposts erover dus ik besloot weer een aantal films uit te lichten en er over te schrijven. Het lijkt soms op mijn blog of alle films die ik kijk goed zijn maar soms kijk ik ook wel films die tegenvallen. Al moet ik bekennen dat ik de laatste niet veel slechte films heb gekeken. Alhoewel.. eentje was zo slecht dat ik hem na 20 minuten heb afgezet: “Dude where’s my car”. De bekende comedy acteurs, hele slechte humor, totaal geen verhaal, vervelend en saai.. Dat is eigenlijk het enige wat ik er over kan zeggen dus ik zal er geen volledige review aan wagen. De andere films die ik gekeken heb waren gelukkig wel de moeite waard!

djangolead
Django Unchained
Django Unchained is een western film die zich afspeelt in de tijd waarin slavernij nog normaal was. Django, een donkere slaaf, wordt gekocht door Dr King Schultz: een premiejager. In plaats van Django tot zijn eigen slaaf te maken, bevrijd hij Django en leidt hem op tot zijn hulp premiejager. Django moet Shultz helpen een aantal mannen te vinden die op zijn lijstje staan. Na het vinden en vermoorden van deze mannen (ja dat doen premiejagers in de western tijd) wil Django op zoek naar zijn vrouw Broomhilda. Schultz helpt hem en ze komen erachter dat Broomhilda nu eigendom is van Calvin Candie von Shaft. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda en proberen op een slinkse manier de organisatie van Candie binnen te dringen wat nog niet zo makkelijk blijkt.
Een goede film waar ook veel historie terug komt en te zien is hoe gruwelijk de manier is waarop slaven vroeger behandeld werden en hoe donkere mensen gezien werden als minderheden. Naast het historische deel is natuurlijk ook de benodigde western actie te zien.
Cijfer: 7

dejavu
Deja Vu
Twee plotselinge gebeurtenissen zijn het middelpunt van deze film: Het opblazen van een pont met veel mensen aan boord en de moord op een vrouw (Claire). Special Agent Doug helpt mee om deze mysteries op te lossen. Hiervoor wordt een nieuwe experimentele zoekmethode gebruikt van de FBI. Met deze methode kan via camera’s en satellieten gekeken worden naar bijna alle plaatsen op aarde vanaf meerdere standpunten. Een nadeel is dat de techniek er lang over doet om de beelden te renderen en het 4 dagen duurt voordat de beelden binnen zijn en terugspoelen is niet mogelijk. Eigenlijk kijk je dus 4 dagen terug naar het verleden. Maar is dit ook zo? Als het onderzoek vordert, en veel beelden zich richten op de vermoorde Claire, lijkt het alsof Claire zich bekeken voelt in de beelden. Maar hoe kan dit want de opnames die bekeken worden zijn toch van vier dagen terug? Of is er misschien iets anders aan de hand en doet de techniek iets heel anders dan gedacht wordt?
Een interessante film die je doet nadenken over tijdreizen en moderne overheids-technieken. Je gaat echt meedenken met de hoofdpersoon Doug en zelf ook links proberen te leggen tussen de verschillende moorden. Ook ga je je afvragen of de moderne technieken eigenlijk echt alleen ‘opnames’ zijn van het verleden of misschien wel meer..
Cijfer: 7,5

truman
The Truman Show
Deze film gaat over een doodnormale Amerikaanse man: Truman die een doodnormaal, bijna stereotiep, Amerikaans leven leidt. Maar is alles wel normaal? Voor Truman wel, maar voor de andere mensen om hem heen niet. Voor deze mensen is deze wereld ‘werk’ en is de echte wereld buiten de muren van deze immense studio die alleen gemaakt is om de ultieme reality show te maken: The Truman Show. Truman is geboren in deze studiowereld en is zijn hele leven onwetend gehouden dat hij in een studio leeft en zijn leven het middelpunt is van een tv-show. Alle personen die Truman kent zijn eigenlijk acteurs die zijn vrienden en familie spelen. Maar is dat wel zo of is er ook echte vriendschap ontstaan? En zou Truman er ooit achter komen dat zijn wereld eigenlijk heel klein is?
Een interessante film met een origineel verhaal. Aan de ene kant hoop dat je dat Truman erachter komt maar aan de andere kant is het ook sneu dat zijn hele leven een leugen blijkt te zijn geweest.
Cijfer: 7

Leave a Reply