Het huis in kerstsfeer

Een van de leukste dingen aan kerstmis vind ik het versieren van het huis! Al gelijk na Sinterklaas haal ik alles weer tevoorschijn. Vorig jaar heb ik samen met Thomas heel wat leuke kerstspulletjes gekocht om mijn oude kitscherige kerstmannetjes beeldjes en waxinelichtjes houders te vervangen. Zo kwamen we aan een aantal leuke waxinelicht- en kaarsenhouders, een stelletje onnozel-om-zich-heen-kijkende-rendieren, een aantal leuke hangers en houten huisjes. Niet al mijn oude versiering was kitsch, ik had ook nog een heleboel mooie dingen, voornamelijk ge-erft of gekregen van mijn opa. Een groot deel daarvan hangt in de boom. Mijn opa kocht nooit standaard kerstballen, hij ging altijd op zoek naar mooie aparte ballen en handgemaakte spullen: van handgemaakte glazen vogeltjes tot zelfgemaakte hangers van hout en lint en handgeblazen ballen. Ook heb ik van mijn opa nog een klein houten kerstmolentje dat hij gekocht heeft in Duitsland (waar hij veel mooi houtwerk vandaan haalde). Verder heb ik zelf ook een aantal dingen geknutseld waaronder een adventskalender van kleine envelopjes. Mijn huis bevat nu dus een mooie verzameling kerstspullen :)

Kerst_02

Kerst_03

DSC_9096

Kerst_05

Kerst_06

Kerst_10

Kerst_11

Kerst_12

Kerst_13

Kerst_09

Kerst_14

Kerst_15

Kerst_16

Leave a Reply