Goede voornemens..

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen gaan weer aan de slag met hun goede voornemens. Vorig jaar had ik ook veel goed voornemens, een beetje te veel eigenlijk. Ik wilde meer opdrachten krijgen, verder gaan met mn bedrijf, veel series maken, marketing van het uit je bak festival een stapje verder brengen, helpen bij de promotie van poppodium De Bakkerij, mijn eigen productenlijntje opzetten, project De Groene Bak uitvoeren, duurzamer leven, meer biologisch eten, meer dingen zelf maken en knutselen, mijn huis verder inrichten, braaf elke week trainen bij de korfbal, mijn eigen moestuin beginnen, meer leren over marketing, actiever zijn op mijn blog, mijn website updaten, meer leren over websites maken, netwerken, minder zappen en meer films kijken, meer boeken lezen, etc.

Het probleem bij mij is dat ik teveel goede voornemens neem en veel te veel dingen wil doen waardoor ik alles tegelijk wil doen en uiteindelijk na een jaar alles half gedaan is maar niks echt af is. Mijn nieuwe voornemen is dus: minder goede voornemens nemen. Mijn bijbaan bij de post verdwijnt ook in het voorjaar en hiermee mijn vaste inkomsten dus het is nu echt tijd om te gaan focussen op een bepaalde weg en hier gewoon mee te beginnen en later pas te gaan kijken of het een goede weg is of dat ik nog wat andere wegen er bij pak. Lastig voor mij want bij het maken van mijn doelenlijstje voor komend jaar slopen er al weer heel veel “maar dit wil ook nog doen” en “dit wil ik ook graag doen!” en “dit kan ik ook nog wel doen!” dingen in. Schrappen dus en duidelijke doelen stellen. Mijn doelen voor de komende tijd zijn om beter te leren websites coderen en ontwerpen. Dit wil ik aanpakken door een aantal (fotografie) projecten uit te werken en hiervoor ook aparte sites te maken. Twee vliegen in een klap dus en zo leer ik ook meer de samenhang tussen dingen te zien en gebruiken :) Nu hopen dat ik mijzelf weer niet te snel laat afleiden door andere leuke dingen. Ik denk dat ik maar deze quote die ik vorig jaar maakte, uitprint en groot voor mijn neus ga hangen:

do_one_thing_at_a_time

Leave a Reply