Films en series: Orange is the new black, Flight, Skyfall, Lock Stock and Two smoking barrels

Ik loop wat achter met het schrijven over films. Thomas had de afgelopen twee weken vakantie dus we regelmatig een film of een serie gekeken. De weken ervoor hadden we ook al wat nieuwe dingen gezien dus tijd om weer wat te schrijven erover op mijn blog:

orangeisthenewblack
Orange is the new black (serie)
Deze serie kwamen we tegen op netflix. De serie is gebasseerd op het waargebeurde verhaal van Piper Kerman. In de serie heet Piper Chapman aan haar achternaam en de serie draait om haar. In het verleden had ze een lesbische relatie met Alex. Alex was een drugsdealer en Piper heeft haar een keer geholpen met het smokkelen van drugs. Een aantal jaar later is de relatie voorbij en Piper heeft een normaal leventje en is verloofd met schrijver Larry. Tot haar verleden haar inhaalt, de drugshandel aan het licht komt en Piper de gevangenis in moet. De serie gaat over Piper’s leven in de gevangenis wat best schokkend is om te zien, zeker omdat het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is. Drugshandel, onderdrukking van sommige bewakers, weinig privileges, corrupte directeuren, gevechten.. Maar ook de lichtere kant van het gevangenisleven: de kleine dingen die de gevangen op de been houden zoals het werk wat ze doen in bijvoorbeeld de gevangenisbibliotheek, de joga lessen, het organiseren van een kersttoneelstuk. Verder zijn de flashbacks naar de vroegere levens van de gevangen en de reden waarom ze in de gevangenis zijn beland interessant om te zien.
Een erg leuke interessante serie waar je steeds weer benieuwd bent wat er in de volgende aflevering gaat gebeuren.
Cijfer: 8

flight
Flight
Whip Whitaker is een piloot die de avond voordat hij een groot passagiersvliegtuig moet besturen flink aan de drank gaat met stewardess Katerina Márquez. ‘s Ochtends vlak voordat hij de lucht in gaat neemt hij ook nog wat cocaïne om ‘wakker’ te worden en later ook nog stiekem wat wodka. Tijdens de vlucht gaat het fout met het vliegtuig. Het vliegtuig wordt onbestuurbaar en duikt naar beneden. Whip draait het vliegtuig op zijn kop om de sterke daling tegen te gaan en draait het vliegtuig op het laatste moment terug om een noodlanding te maken. Wonderbaarlijk genoeg zijn er slechts zes doden en Whip wordt als een held beschouwd, niemand anders zou het vliegtuig zo geland kunnen hebben. Tot later uit tests naar voren komt dat Whip onder invloed was tijdens het vliegen.. Met behulp van oude politievrienden en advocaten probeert Whip hier bovenop te komen maar zijn alcoholverslaving blijkt moeilijker te verslaan..
Een interessante film waarbij je je steeds af vraagt wat het meest telt: het feit dat Whip er voor gezorgd heeft dat 96 mensen levend uit het ongeluk zijn gekomen of het feit dat het nog veel fouter had kunnen lopen door Whip’s alcoholverslaving..
Cijfer: 6.5

skyfall_0
Skyfall
Vroeger vond ik James Bond echt helemaal niks.. De oude films trokken me helemaal niet. Op een gegeven moment besloot ik de nieuwere films Quantum of Solace en Casino Royale te kijken en die vond ik toch wel leuk. Toen Skyfall op Netflix beschikbaar kwam ging ik ook deze maar kijken. De films begint met een mooie grafisch gemaakte intro met het bekende Skyfall van Adelle op de achtergrond. De film zelf is natuurlijk heel erg James Bond: vrouwen en gevechten. Maar dit keer ook wat persoonlijker omdat de slechterik die gezocht wordt een oud medewerker is van MI6. En ook het grootste gevecht vind dicht bij huis plaats in het ouderlijk huis van James Bond.
Een goede James Bond film, ook als je niet zo van James Bond houdt.
Cijfer: 7.5

lockstocktwosmokingbarrels
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Gelijk bij het begin van de film doet het me al denken aan Trainspotting: de manier van filmen, de soms humoristische invalshoek, de verschillende ‘gangs’.. Toch is deze film niet van de makers van Trainspotting maar wel net zo leuk als Trainspotting. De vrienden Bacon, Eddy, Tom, and Soap zetten 100.000 pond in bij een spelletje kaarten wat ze verliezen plus nog eens 500.000 pond wat ze geleend hebben om mee te kunnen gaan met het spel. Het geld zijn ze verschuldigd aan Harry The Hatchet: een man waar je niet graag geld aan verschuldigd wilt zijn. Dan komt er een mogelijkheid om geld te stelen van een zooitje stoners die een wietplantage hebben, alleen zijn de vier vrienden niet de enige groep die op dit idee zijn gekomen. Verder zijn er nog twee antieke geweren in het spel die van Harry zijn maar per ongeluk zijn doorverkocht door een niet-al-te-slim duo en via via weer terecht komen bij de vier vrienden. Uiteindelijk lopen alle zaken door elkaar en zitten alle groepen elkaar op meerdere vlakken in de weg wat tot spannende maar ook grappige situaties leidt.
Een leuke film met Engelse humor en hierdoor niet alleen gefocust is op het criminele en actie gedeelte. Vond je Trainspotting leuk? Dan is deze film ook wat voor jou.
Cijfer: 8

Leave a Reply