Films: Tales of the night, Hunger Games Catching Fire, Captain America The Winter Soldier, Wolf of Wall Street

Weer een overzicht van een aantal films die ik gezien heb:

tales_4\tales-of-the-night
Tales of the Night (Les Contes de la nuit)
Twee jonge toneelspelers en een oude bioscoop technicus krijgen maar geen werk en besluiten daarom zelf stukken te schrijven en uit te voeren. In deze film zie je zes van deze verhalen. De verhalen zelf zijn een soort simpele sprookjes maar het is vooral het beeld dat deze film heel mooi en speciaal voor zijn genre (animatie) maakt. De stijl is heel origineel en elk beeld zou je zo aan de muur kunnen hangen.

catching-fire1
The Hunger Games – Catching Fire
Ik was nooit zo’n Hunger Games fan.. Deel 1 vond ik wel leuk om te zien maar dat was het.. Toen deel 2 op Netflix kwam besloten we hem toch maar te kijken en gelukkig maar want ik ben nu ook om en kijk uit naar deel 3!

In deel 2 gaan Katniss en Peeta op Victor’s tour langs de districten. Hierbij merken ze dat ze een soort rebelsheid aanwakkeren in de mensen tegen het regime. President Show merkt dit ook en organiseert een nieuwe Hunger Games om te laten zien dat hij nog steeds alles in controle heeft: bij deze Hunger Games moeten uit elk district twee winnaars gaan strijden. Zullen we de winnaars voor zichzelf kiezen en tegen elkaar strijden en hiermee het regime laten winnen of zullen ze samenwerken?

Ik zal verder niet veel verklappen voor de mensen die de film nog niet gezien hebben maar aan het einde gebeurt er in ieder geval iets waardoor ik heel graag ook deel 3 wil zien!
Cijfer: 8

Captain-America-The-Winter-Soldier-2014
Captain America : The Winter Soldier
Captain America (Steven Rogers) voelt zich nog steeds een beetje onwennig in de moderne wereld nadat hij wakker gemaakt is maar al snel moet hij weer aan de slag om tegen het evil te vechten. Nadat het hoofd van ‘Shield’ Nick Fury vermoord wordt door de ‘Winter Solider’ blijkt dat Shield ge├»nfiltreerd te zijn door de vijand. Als Steven dit wil aankaarten blijkt dat hij voor zijn eigen leven moet vrezen en al onderduikend de waarheid moet vinden. Dan blijkt ook dat de Winter Soldier niet zomaar een mysterieus persoon is maar een vriend uit een ver verleden..En ook Hydra blijkt er iets mee te maken te hebben.

Natuurlijk weer veel actie aangezien het een Marvel film is maar achter deze film zit ook een goed verhaal. Er gebeuren veel onverwachtse dingen en de film blijft spannend.
Cijfer: 8.5

20140324173338815_original
The Wolf of Wall Street
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort: een stockbroker. Belfort doet goed werk voor een groot bedrijf maar verliest helaas zijn baan als het bedrijf over de kop gaat. Dan gaat hij zelf aan de slag als stockbroker en zet een klein bedrijf op dat door veel slimmigheden, goede verkooppraatjes maar ook fraude en criminaliteit, aan de top van de markt komt te staan. Maar voor hoe lang?

Zelf vond ik het verhaal wel ok maar niet heel super. Maar misschien komt dit ook wel omdat de wereld van de aandelen mij niet zo aanspreekt en ik er maar weinig van begrijp. Het verhaal en de personage Belfort wordt wel uitgebreid beschreven maar voor mij iets te uitgebreid. De film had best een uurtje korter gemogen (hij duurt 3 uur) want vooral bij de wat langdradige scenes (de speeches e.d.) viel ik soms bijna in slaap. Van anderen hoor ik juist hele goede verhalen over deze film dus het kan ook best zijn dat dit genre mij niet zo trekt maar ik vond deze film slechter dan wat ik er van verwacht had..
Cijfer: 5.5

Leave a Reply