Oostenrijk: Grübelspitze

Het is alweer een tijdje terug dat ik wat op mijn blog heb gezet en ook al een tijdje terug dat ik foto’s heb gemaakt. Begin september zijn we op vakantie geweest naar Oostenrijk naar het Zillertal. We zouden veel gaan wandelen en omdat ik geen zin had om steeds die zware spiegelreflex mee de berg op te slepen maar wel om mooie foto’s te maken ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe compactcamera. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Panasonic LX7 en ik ben er erg blij mee! Mooie foto’s (leica lens!) en veel opties om ook zelf dingen in te stellen.

Daarom nu een reeks blogposts met foto’s van Oostenrijk :) Het was er supermooi. Erg mooi landschap met bergen en dalen. Ook elke berg was weer anders: van gras met bloemtjes tot donkere rotsen tot sneeuw. Ook de temperatuur verschilde van dag tot dag en van laag tot hoog. Zo gingen we in 1 dag van 35 graden in het dal naar 5 graden op de berg. Een andere dag was het dan weer 13 graden in het dal en werden we op 1800m ineens overvallen door een sneeuwbui en bijna 3 graden. Erg apart die verschillen.

Hieronder de eerste fotoserie van onze toch naar de Grübelspitze (2395m) in Tux.

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_022

Met de eggalmbahn het eerste stuk omhoog gegaan (anders ben je echt een volle dag bezig om boven te komen). Gelijk als snel een mooi uitzicht op de bergen.

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_013

Onderweg kom je soms kleine meertjes tegen

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_007

Even pauze met mooi uitzicht

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_005

Veel mooie alpenbloemtjes op de route.

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_018

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_011

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_019

Oostenrijk_sep2015_by_Jorinde_Reijnierse_028

Eind van de middag nog even chillen op  het terras (met ook een mooi uitzicht want ons hostel zit ook vrij hoog op de Gattererberg .

Leave a Reply