Series: Penny Dreadful, Once Upon A Time, Sherlock

Deze post is van januari maar ik was vergeten op “Publish” te klikken, oeps. :P

Ik kijk regelmatig films en series via Netflix. Bij de films is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg want Netflix heeft erg veel films waaronder helaas ook veel slechte films. Het is soms lastig om een goede film er uit te pikken als je de titels niet kent. Bij de series is dat anders: ik vind dat Netflix erg veel goede series heeft. Zonder de series zou ik eerlijk gezegd geen Netflix abonnement meer nemen. Gelukkig staan er nog veel goede series op dus het zal nog wel even duren voordat ik daar allemaal doorheen ben. De afgelopen tijd heb ik deze drie series gevolgd: (nu wachten op de nieuwe seizoenen!)

pennydreadfulcr
Penny Dreadful
Horror is normaal niet echt mijn ding maar deze serie vind ik echt geweldig. De serie speelt zich af in 19e eeuws Londen en vooral de scenery is erg mooi: mooie victoriaanse kostuums, donkere mistige Londense straten, duistere figuren & mythologische wezens. Het is niet de standaard verhaalloze-bloederige-zombie-horror die normaal veel voorkomt. Achter Penny Dreadful en zijn mysterieuze karakters (o.a. Victor Frankenstein, Dorian Gray en de mysterieuze Vanessa Ives) zit wel degelijk een verhaal. En ook niet een verhaal wat in één klap duidelijk is, elke episode onthult weer een klein beetje meer. Seizoen 1 heeft jammer genoeg maar 8 episodes dus ik kan niet wachten op seizoen 2!
Cijfer: 9

Nog een foto omdat de scenery zo mooi is:
pennydreadful

LANA PARRILLA, ROSE MCIVER
Once Upon A Time
Mijn moeder en zusje waren verslaafd aan deze serie maar het leek mij in het begin maar niks want het leek me een beetje een kinderachtige fantasy serie. Uiteindelijk ben ik toch maar de serie maar gaan kijken nadat meerdere mensen zeiden dat de serie echt iets voor mij zou zijn. En gelukkig ben ik gaan kijken want ik ben nu ook echt helemaal verslaafd! In Once Upon A Time komen meerdere bekende sprookjesfiguren en verhalen samen (van Grimm tot Disney) en gelukkig niet op de kinderlijke manier waar ik bang voor was. De verhalen en personages zijn volwassener dan in het originele verhaal en ook is er veel meer diepgang en connecties tussen de verschillende personages. Door een curse van de evil queen Regina zitten alle karakters vast in de ‘normale’ wereld in het Amerikaanse plaatsje Storybrooke. Zij herinneren zich niks van hun voormalige leven en ook staat de tijd stil (elke dag is vrijwel hetzelfde en niemand wordt ouder). Tot de ‘saviour’ Emma Swan in Storybrooke aankomt en alles veranderd. Verder ga ik niks meer verklappen want het is veel spannender om zelf te kijken. Plus dat er zoveel gebeurd in de serie dat ik er wel een aantal pagina’s vol over kan schrijven.
Cijfer: 9

sherlock
Sherlock
In this contemporary version of Sir Arthur Conan Doyle’s detective stories, Dr. John Watson is a war vet just home from Afghanistan. He meets the brilliant but eccentric Holmes when the latter, who serves as a consultant to Scotland Yard, advertises for a flatmate. Almost as soon as Watson moves into the Baker Street flat, they are embroiled in mysteries, and Sherlock’s nemesis, Moriarty, appears to have a hand in the crimes.
Cijfer: 9, Spannend, leuk en je blijft kijken. Vooral het Sherlock character, die zichzelf een high-functioning sociopath noemt, is erg goed uitgewerkt. Nu wachten op een nieuw seizoen.. “Did you miss me?”

Hemlock-grove
Hemlock Grove
Hemlock Grove is an American Netflix original horror thriller television series. The show examines the strange happenings in Hemlock Grove, a fictional town in Pennsylvania. Roman Godfrey, heir to the town’s wealthy Godfrey family, befriends the town’s newcomer, Peter Rumancek. Recent brutal murders in the town have stirred up rumors, and the two work together to shed light on the case while also hiding their own dark secrets.
Cijfer: 7tje. Leuke serie, soms wel een beetje teenage-weerwolf achtig maar toch is deze serie wat volwassener en meer op mysterie gericht ipv horror en liefde. Als komen er wel horrorachtige scenes in voor natuurlijk, maar deze zijn wel meer richting ‘mooi’ dan vulgair.

tumblr_inline_n8qmkkePOt1ry44tb
Star Trek Voyager
The Federation starship USS Voyager, chasing a band of Maquis rebels, enters the dangerous space nebula known as the Badlands. Both ships are transported by a distant space probe to the Delta Quadrant, 75,000 light-years from Federation space. Voyager’s crew and the Maquis form an uneasy truce to rescue crewmen of both ships, kidnapped by the probe’s builder, the powerful, dying Caretaker. The Maquis ship is destroyed in a battle with the warlike Kazons. To prevent a Kazon aggression against a helpless world, Voyager destroys the space probe. Without the probe, it will take 75 years for Voyager to travel back to Federation space. With the differences between them rendered meaningless by time and distance, The Federation and Maquis crews unite aboard Voyager. Together, they embark on their new mission: to boldly go – home.
Cijfer: 8. Leuk om te kijken. Sommige episodes dwalen wel erg ver van de verhaallijn af en de visuel effects zijn natuurlijk wel wat verouderd.

Leave a Reply